教你如何吃阿根挺扒 Cómo comer el bife de Argentina (Sirloin Steak)


我很愛吃阿根挺的牛肉,但每次走進扒房,看到長長的餐單 - bifé de chorizo, Tapa de Asado, falda....等等,就會不知怎樣叫,因為不知道是牛的哪些部分。
I really like the beef of Argentina, but when you enter into the steak house, you see a list like bifé de chorizo, Tapa de Asado, falda....etc.  You may have your mouth wide open and dont know what to order.
¿Cómo sabes que parte de carne es para bifé de chorizo, Tapa de Asado, falda....?

看看下面的圖解,你就會明白
Here s the picture with different parts for your reference
Aquí tiene el foto con la explanación



怎樣煮 -
How to order -

當侍應問¿Cómo cocinar?
the waiter will ask ¿Cómo cocinar?

你應回答
Your response -
casi crudo (nearly raw, 近生)
medio crudo (medium near raw, 半熟近生)
medio cocido (medium cooked, 半熟較熟)
bien cocido (well cooked, 全熟)

沒有留言 :

張貼留言